Med tandkroner til 2.550,- og implantater til 6.200,- er der kommet et alternativ til at rejse til udlandet for at få lavet tænder. Vi ser mange fra Storkøbenhavn, som tager til Sverige og mange fra Jylland, som tager til Nordtyskland og finder sig en tandlæge der. Denne udenlands trend er blevet så stærk, at man efterhånden har svært ved at forestille sig, at man kan finde en tandlæge i Danmark, som har konkurrencedygtige priser.

Det spørgsmål jeg oftest støder på er, hvordan kan jeg gøre det så billigt ? Svaret er – Fordi jeg uddannelsesmæssigt står meget stærkt. En stærk faglig baggrund gør at man er bedre rustet til at kunne analysere og gennemskue en behandling. Det er både et spørgsmål om at lave godt håndværk og at arbejde intelligent. Storindkøb er også vigtigt, men den vigtigste ting er stadigvæk at lave behandinger som er forudsigelige og som man kan stole på.

Jo færre ting som driller og jo færre patienter som har brug for at få lavet noget om, jo bedre hænger tingene sammen økonomisk. Dvs. hvis man laver noget som holder, så er udgifterne på tab ligeledes mindre. Dette er et område, som oftest ikke bliver nævnt når man snakker behandlinger. Da jeg er en lokal klinik og skal ligge her i mange år, er jeg afhængig af at mit håndværk holder og at mine patienter er tilfredse.

Hvis jeg ligger i nabolaget, er det nemmere at komme forbi og slå i bordet hvis der er noget i vejen, sammenlignet med hvis patienterne bor mere end 1000 km væk.