Mikrosølv bruges til at bekæmpe bakterier.

Vi bruger mikrosølv tandpasta som en del af salus sundhed. Selv med de bedste børster og den bedste teknik, kan der være situationer, hvor det kan være svært, at få fjernet alle de farlige bakterier. Det er især i disse situationer, at mikrosølv tandpastaen er effektiv og øger effektiviteten af behandlingen.

Kendt i årtusinder

Mikrosølv tandpasta er især effektivt ved paradentose og implantater. Sølvs antimikrobielle effekt har man kendt til i årtusinder. Helt tilbage til de gamle egyptere, er sølv blevet brugt som beskyttelse mod bakterier. I alle de årtusinder der er gået siden da, har sølv været fremme i perioder og glemt igen. Nu er sølv så igen fremme, i en meget effektiv form, som mikrosølv. Og hvad er så forskellen? Er sølv ikke bare sølv?

Er sølv ikke bare sølv?

Ikke helt. For at sølv kan virke på bakterierne er det nødvendigt at sølvet kommer i kontakt med bakterierne. Så jo mere af sølvet der kommer i berøring med bakterierne jo bedre virkning, Hvis sølvet er samlet i en klump er det kun overfladen af klumpen der kan røre ved bakterierne. Hvis man i stedet for får sølvet til at hæve op og åbne sig som dej der hæver eller som en lavasten med sin meget porøse struktur, så fylder det pludseligt meget mere, og derved dræbes mange flere bakterier, fordi overfladen en blevet mange gange større.

Sølvioner

Talrige undersøgelser bekræfter den antimikrobielle virkning af sølvioner, som er meget  effektive mod antibiotikaresistente mikroorganismer (MRSA), svampe og biofilm. Sølvionerne reagerer med proteinstrukturer, som findes på ydersiden af ​​bakterier, og forringer permanent  deres energiproduktion og optagelse af næring. Samtidigt udvikler mikroorganismer stort set ingen forsvarsmekanismer imod dette. Mikrosølv trænger ikke gennem slimhinderne, dvs. det bliver ikke bare optaget i kroppen.

Mikrosølv tandpasta skal bruges korrekt

Man behøver kun ca. 1% mikrosølv i forhold til almindeligt sølv, for at få samme virkning. Det er en meget skånsom metode i forhold til de fleste andre typer af tandpasta, samtidigt med at det i praksis, er den tandpasta som giver de bedste resultater, hvis det bruges i forbindelse med salus sundhed.

Vigtigt er det at huske på, at mikrosølv tandpasta skal bruges korrekt. Bruger man det på en almindelig tandbørste og børster tænder som man plejer, skal man ikke regne med nogen mirakler. Det handler om først, at fjerne de farlige bakterier med den rigtige teknik og de bedste redskaber, og derefter bruges mikrosølv tandpasta, som en afsluttende del af ens personlige sundheds hjemmepleje.

På den måde kan man skabe sundhed i munden og kroppen, og ikke kun wellness.