Blegning af tænder

Tandblegning kan i visse tilfælde være en rigtig god behandling. En klinisk vurdering af behovet for tandblegning skal altid foretages inden behandling kan igangsættes.

Blegning kan foretages på forskellig vis og med diverse formål. Hos strandvejens tandklinik tilbyder vi professionelle midler til hjemmeblegning ved generelle misfarvninger. Det er kontraindiceret at blege tænder under graviditet eller amning, ved allergi eller følsomme tænder.

Hjemmeblegning indebærer blegning vha. af en fremstillet skinne, der fyldes med blegegel og anvendes 1-2 gange dagligt i et antal uger alt afhængigt af behov. Patienten kontrolleres 1 gang ugenligt og resultatet vurderes inden der udleveres ny blegegel. Blegegel har en ætsende virkning, hvorfor det er vigtigt at dette ikke kommer udenfor skinnen og sluges eller skader slimhinder og tandkød. I blegeperioden bør undgåes at indtage mad og drikkevarer med højt farveindhold.

Hvor længe holder det hvide smil?

Tænderne forbliver i de fleste tilfælde hvide i op til 2 år, men effekten afhænger af mundhygiejne og indtagelse af farveholdige mad og drikkevarer.